Najava akcije: Tri vrha Povlena i 4. kolo TLS

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak na planinarsku akciju i 4. kolo Treking lige:

„Tri vrha Povlena i 4. kolo TLS“

28. maj 2022. (subota)

Povlen je planina u Zapadnoj Srbiji koja se nalazi na tridesetak kilometara jugozapadno od Valjeva. Čine je više vrhova, od kojih su tri najvažnija: najviši „Mali Povlen” (1347 m), „Srednji Povlen” (1301 m) i „Veliki Povlen” (1271 m). Pripada vencu valjevskih planina koje su produžetak starovlaške visije i pružaju se zapadno od Valjeva ka ravnoj Mačvi. Lanac planina započinje Maljen, na koji se nadovezuju Povlen, Jablanik pa uporedo Bobija i Medvednik, a potom Sokolska planina, Jagodnja, Boranja i na kraju se Gučevo strmo spušta ka Loznici.

Planine nisu mnogo visoke – najviša tačka lanca, Mali Povlen, dostiže do 1.347 metara – ali su teško prohodne. Guste šume i duboki rečni kanjoni nevoljno propuštaju uzane i krivudave puteve koji vode do malih i pod šumom prikrivenih zaselaka. Kod kanjona Trešnjice pod Povlenom nastanio se beloglavi sup kojem je to, uz kanjon reke Uvac, jedini pouzdan azil na ovim prostorima.

POLAZAK: 28. maja 2022. godine u 5,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Smed. Palanka – Topola – Rudnik – Ljig – Lajkovac – Valjevo – planinarski dom Povlen i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

Do 09,30 dolazak do planinarskog doma Povlen

10,00 Start trke TLS i polazak na pešačku turu.
Stazaje dugačka oko 13 km sa usponom od 600 m/ spustom 600 m i ide preko Velikog, Srednjeg i malog Povlena.

Staza spada u srednje teške.

Polazak za Veliku Planu po završetku pešačke ture i povratka naših takmičara sa trke.

Dolazak u Veliku Planu u večernjim časovima.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove (planinarske cipele, jakna za vetar i zaštitu od kiše. Bliže informacije kod organizatora prilikom prijave).

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon. Ručak u nekom od lokalnih restorana po završetku ture.

KOTIZACIJA: 1600 dinara (prevoz i organizacioni troškovi)

PRIJAVE: Prijave do popune prevoza (19 mesta) ili do 26. maja uz uplatu akontacije od 500 din. i mogu se izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00 uz uplatu. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Milena Đorđević (069/699-669)

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.
Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.
Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *