Vesti: Aktivnosti PK Vrbica

Od 20. marta Planinarski klub Vrbica iz Velike Plane imaće aktivnosti na tri fronta!

Planinarske akcije u 2022. započete su još 2. januara i do ovog vikenda organizovano je 9, mahom zimskih uspona na planinama Rtanj, Miroč, Beljanica, Veliki Krš, Suva planina, Stara planina, Homoljske planine i jedna akcija na Radovanjskim brdima. Tačku na zimske uspone PK Vrbica staviće poslednjeg vikenda marta, visokogorskim usponom na vrhove preko 2.000 m n.v. na Prokletijama.

Treking liga Srbije startuje 20. marta na Paliću u Subotici kao zajedničko kolo Treking lige Srbije i Vojvođanske Treking lige. Kao i prošle i ove godine planirana su 7. kola TLS i jedno Državno prevenstvo u trekingu. Treking tim PK Vrbice učestvovaće i ove godine u ovoj planinarskoj disciplini i vodiće borbu sa drugim treking timovima iz zemlje!

Izazovi planinara akcija je koju Planinarski savez pokrenuo povodom 74 godina od osnivanja saveza. Klubovi koji se takmiče imaju zadatak da popenju i posete što više vrhova i lokacija sa liste na kojoj se nalaze 74 istih. Planinari PK Vrbica pored svojih redovnih akcija učestvuju i u manjim ili većim gupama pohodi ove lokacije i aktivno učestvuje u ovom revijalnom takmičenju. Posle čekiranih 13 lokacija sa liste naš klub nalazi se na 3 mestu!

Pored ovih redovnih aktivnosti naši planinari organizovali su i učestvovali u akciji „Veliko čiščenje Radovanjskog luga“ proteklog vikenda!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *