Najava akcija: Vikend na Tari

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak narekreativno-planinarsku akciju:

„Vikend na TARI“

13.-14. mart 2021.


Smeštena u zapadnoj Srbiji, oivičena dubokim kanjonom reke Drine, nalazi se planina rajskih pejzaža i božanskog imena – Tara. Naziv je dobila po bogu Taru koji je, legenda kaže, baš ovu planinu odabrao da na njoj proživi svoj život. Njena prosečna nadmorska visina je od 1000-1200 metara, a njen najviši vrh Kozji rid dostiže nešto manje od 1600 metara. Nepregledne šume, veličanstveni kanjon reke Drine, veštačka jezera i raznovrstan biljni i životinjski svet, prepliću se na Tari stvarajući zaista neverovatan prizor. A njena izuzetna lepota tera putnike da joj se iznova vraćaju otkrivajući nešto novo, interesantno i uzbudljivo sa svakim dolaskom.

POLAZAK: 13.03.2021. u 5,00 sa parkinga ispred bioskopa u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Kragujevac – Užice – Kadinjača – Bajina Bašta – Tara i nazad

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

I DAN: Po dolasku u Bajinu Baštu smeštaj u hostelu Mistic River i priprema za pešačenje.

Prvog dana planiran je obilazak manastira Rača, šetnom stazom u dužini od 2 km do izvora Lađevci. Obilazak jezera Peruđac i reke „Godina“. Za kraj dana planiran je odlazak na obalu Drine gde se pruža najbolji pogled na čuvenu „kućicu na Drini“.

Odmor, druženje i noćenje u smeštaju

II DAN: Nakon doručka i spremanaj olazimo do planinarskog doma na Rastištu i penjemo Orlov vis i vidikovac Dujin breg (staza u dužini od 9 km). Odlazimo do Zaovinskog jezera, a zatim do Mitrovca na Tari odakle pešačimo i za kraj obilazimo vidikovac Banjsku stenu.

Po povratku svraćamo u Kremnu!

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon. Hostel poseduje kompletno opremljenu kuhinju gde se može vršiti priprema obroka.

CENA: 2.200,00 din (cena obuhvata prevoz i organizacione troškove). Troškove noćenja za članove PK Vrbica (sa plaćenom članarinom za 2021. god.) pokriva klub. Članovi drugih klubova doplaćuju 1.100,00 din. noćenje.

PRIJAVE: Najkasnije do 4.03.2021. ili do popune vozila. Prijava isključivo sa uplatom akontacije u iznosu od 1500 din.. Prijave i uplata akontacije se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora i/ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom uplata neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Nenad Dinčić – Koska (064/117-8141)

NAPOMENA: Na stazi i u prevozu svi učesnici akcije se moraju strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mera koje budu važile u tom trenutku!!!

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.



  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *