Najava akcije: Jablanik i V kolo TLS Povlen

Planinarski klub “Vrbica” organizuje planinarsku akciju:

„Jablanik i V kolo TLS Povlen“

2. septembar 2023. (subota)

Jablanik je planina u zapadnoj Srbiji, u grupi Valjevskih planina. Najviši vrh je Jablanik sa 1.275 m. Izgrađena je pretežno od dijabaz-rožanaca, delom od serpentina a najviši delovi građeni su od trijaskih krečnjaka. Godišnje prima prosečno 1.800 mm padavina. Pod travnatim pašnjacima na visokim zaravnima sagrađene su pojate. Pored Jablanika prolazi put Valjevo – Rogačica.

POLAZAK: 2. septembra 2023. godine u 5,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Topola – Lazarevac – Valjevo – planinarski dom Povlen i Magleš i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

Oko 9,30 h dolazak do planinarskog doma Povlen gde ostavljemo Treking tim koji će učestvovati u V kolu TLS, a ostatak planinara se seli nedaleko do planinarskog doma „Debelo brdo“ odakle započinje staza do vrha Jablanika.

Staza dužine oko 15.5 km sa nešto preko 600 m ukupnog uspona. Lagana tura na koju mogu poći i planinari sa nešto slabijom fizičkom kondicijom.

Oko 16 h nakon podele medalja na TLS polazak za Veliku Planu gde stižemo u večernjim časovima.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove (planinarske cipele, jakna za vetar i zaštitu od kiše. Bliže informacije kod organizatora prilikom prijave).

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon! Po povratku za Veliku Planu ručak u nekom od lokalnih restorana.

KOTIZACIJA: 1500 dinara (prevoz i organizacioni troškovi).

PRIJAVE: Prijave do četvrtka 31. avgusta ili do popune vozila uz uplatu akontacije i mogu se izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00 uz uplatu. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Dalibor Dimić – Dimke 064/252-7605

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.
Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2023. godinu.
Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

*naslovna fotografija preuzeta sa sajta: wikipedia.org

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *