Najava akcije: Dan čistih planina i VI kolo TLS na Rajcu

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak na planinarsku akciju

Dan čistih planina i 6. kolo Treking lige Srbije

Rajac

25.09.2022. (nedelja)

Suvobor je planina u Srbiji, nalazi se oko 120 km južno od Beograda, sa najvišim vrhom od 866 m između Rajca i Maljena. Predstavlja vododelnicu između pritoka Zapadne Morave i Kolubare. Prekriven je mladim hrastovim šumama (u uvalama) i šumskim kulturama četinara koje pokrivaju njegov najveći deo. Suvobor je bogat izvorima i vodnim tokovima. Ispod njegovih vrhova su izvorišta Dičine, Čemernice i njihovih pritoka. Kako planina Suvobor predstavlja lep pejsažni prostor, na čitavom našem području raspolaže sa najviše elemenata divljine.

POLAZAK: 25. septembra 2022. godine u 6,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Smederevska Palanka – Topola – Rudnik – Ljig – Rajac i nazad.

09,00 Dolazak do planinarskog doma Čika Duško Jovanović. Priprema za pešačenje i polazak na stazu.

09,30 Start Treking lige i polazak grupe na pešačenje.

Staza za najviši vrh Suvobora 866 m n.v. vodi preko nižeg i poznatog vrha Rajac 847 m n.v., planinske kuće „Dobre vode“ i vrha Šiljak 848 m n.v.  Povratak delom kružnom stazom preko Grukovice i Vidića bare. . Staza većim delom vodi Rajačkim (Suvoborskim) livadama, a delom kroz šumu.

Tura je dugačka 16,5 km sa oko 650 m ukupnog uspona i isto toliko spusta. Spada u lake do srednje teške ture.

Povratak za Veliku Planu u večernjim časovima nakon proglašenja pobednika TLS i podele diploma.

ORGANIZATOR: Nenad Dinčić – Koska ( 064/117-8141 )

OPREMA: Planinarska za očekivane uslove (planinarske cipele, odeća za zaštitu od vetra i kiše itd.). Bliže informacije kod vodiča.

HRANA: Iz ranca ili u planinarskom domu “Čika Duško Jovanović”. Poneti vodu na uspon.

KOTIZACIJA: 1200 dinara (troškovi prevoza i organizacioni troškovi).

PRIJAVE: Prijave po popune vozila. Broj mesta ograničen! Tom prilikom obavezna je uplata akontacije od 500 din. U slučaju odustajanja neophodno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00.

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *