Najava akcije: 19. pohod Karađorđevim stopama

Planinarski klub Vrbica

Vas poziva na

19. pohod
„KARAĐORĐEVIM STOPAMA“
30. april 2022.

Planinarski klub „Vrbica“ iz Velike Plane organizuje 19. pohod planinarskom (brdskom) stazom “Karađorevim stopama” koji će se održati 30.04.2022. god. u sklopu obeležavanja Dana opštine Velika Plana.

I ove godine polazak na pohod će biti od gradskog bazena u Velikoj Plani, a završiće se u Radovanjskom lugu, gde je 1817. godine nastradao Karađorđe.

PROGRAM AKCIJE I SATNICA:

Mesto okupljanja: Velika Plana, gradski bazen

08,00 – 09,00 – prijem učesnika i evidencija

09,00 – otvaranje akcije

09,15 – polazak na produženu stazu

09,30 – polazak na osnovnu stazu

15,00 – ručak i podela zahvalnica u planinarskom domu na Momajskoj kosi.

17,30 – zatvaranje akcije i ispraćaj planinara.

18,00 – prevoz planinara koji dolaze na akciju sopstvenim ili javnim prevozom, autobusom od Radovanja do Velike Plane.

OPIS STAZA

19. pohod „Karađorđevim stopama“ biće organizovan prelaskom dve staze za koje se planinari mogu opredeliti:

a) osnovna staza (15 km, 500 m uspona) – KT1, KT2 i KT4

b) produžena staza (21 km, 700 m uspona) – KT1, KT2, KT3 i KT4

Staze su sa malom nadmorskom visinom, nisu previše zahtevne i obuhvataju četiri kontrolne tačke (1. Manastir Pokajnica 162 m, 2. Manastir Koporin 146 m, 3. Karaula 297 m i 4. Radovanjski lug 163 m). Obe staze prolaze pored Vrbice 227 m, kote po kojoj klub i nosi ime.

Obe staze se delimično pružaju pored vodotokova, pa je u slučaju kiše ili vlažnog vremena potrebno imati odgovarajuću obuću.

Pitka voda se nalazi kod svih kontrolnih tačaka.

Napomena: Nakon starta akcije poželjno je da se vaša vozila presele u Radovanjski lug ( koje se nalazi na nekih 9 km od Velike Plane ), gde ćemo i završiti akciju.

Za učesnike koji na akciju dođu sopstvenim prevozom ili javnim saobraćajem klub će obezbediti prevoz nakon završetka akcije nazad do Velike Plane.

Planinari koji 5. put prelaze brdsku stazu u sklopu pohoda „Karađorđevim stopama“ treba da ponesu svoj dnevnik staze i dostave organizatoru na uvid i overu, i najave svoj dolazak najmanje 7 dana pre održavanja akcije.

Organizator obezbeđuje pečat akcije, bedž, učesničku knjižicu, zahvalnicu za društva, kao i povelje za najmlađeg i nasttarijeg učesnika i najmasovniji klub na akciji.

Pred sam kraj akcije organizator obezbeđuje ručak (planjanski brdski gulaš po ceni od 300 din.) u planinarskom domu na Momajskoj kosi. Potrebno je poneti porciju i prbor!

Svaka grupa od tri ili više člana mora imati vodiča koji odgovara za ponašanje svojih članova na stazi. Vodič je dužan da pripremi spisak učesnika sa čitko ispisanim imenima članova svoje grupe na obrascu Planinarskog saveza Srbije (u spisku označiti najmlađeg i najstarijeg planinara učesnika akcije), dostavi ga organizatoru na početku pohoda

Na stazi će biti prisutni redari organizatora i ekipe Crvenog krsta. Učesnici na akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost, shodno svojim zdravstvenim i fizičim sposobnostima.

Akcija se održava u skladu sa odlukama Kriznog štaba Republike Srbije za suzbijanje virusa COVID-19.

Planinarski klubovi, društva, grupe i pojedinci zainteresovani za učešće u ovom pohodu mogu se najaviti i dobiti bliža obaveštenja na sajtu i fejsbuk stranici kluba, E-mail adresi pdvrbica@gmail.com ili na brojevima tel.:

066/411 – 985 Dejan Filipović i
064/117 – 8141 Nenad Dinčić – Koska

Vidimo se u Velikoj Plani i spremite se za Radovanje!

Planinarski klub
VRBICA
www.pdvrbica.org.rs
facebook stranica kluba

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *