Najava akcije: Bogojavljanski uspon na Beljanicu

Planinarski klub Vrbica iz Velike Plane organizuje odlazak na tradicionalnu akciju

„Bogojavljenski uspon na Beljanicu“

22. januar 2022. (subota)

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak na tradicionalnu planinarsku akciju Planinarskog saveza Srbije u organizaciji PSK “Resava” iz Strmostena, koji ovu akciju organizuju deseti put po redu “Bogojavljenski uspon na Beljanicu”.

POLAZAK: 22.01.2022. u 6.00 sa parkinga ispred bioskopa u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Svilajnac – Despotovac – Strmosten – hidrokompleks Lisine i nazad

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

Oko 7,30 časova dolazak ispred restorana Lisine (Đula) na otvaranje akcije.

8,00 Polazak grupe na uspon preko Cerjaka i Dugog dola ka vrhu Beljanice. Staza je kružna, obeležena, dužine 18 km sa gotovo 1000m visinske razlike, prilično zahtevna u zimskim uslovima.

11,30 Približno vreme izlaska grupe na vrh;

15,00 Približno vreme silazka grupe do restorana, ručak, odmor i podela zahvalnica.

17,30 Polazak grupe za Veliku Planu

19,00 Dolazak u Veliku Planu

OPREMA/NAPOMENA: Potrebno je imati i koristiti planinarsku opremu predviđenu za zimske uslove, kao i osvetljenje (čeone lampe)!

CENA: 800,00 din

PRIJAVE: Najkasnije do 20.01.2022., isključivo sa uplatom. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom uplata neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Boban Bojković (067/712-9490)

NAPOMENA: Na stazi i u prevozu svi učesnici akcije se moraju strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mera koje budu važile u tom trenutku!!!

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *