Najava akcije: Tornička Bobija

Planinarski klub “Vrbica” organizuje planinarsku akciju

Tornička Bobija

24.10.2021. (nedelja)

Bobija pripada grupi Sokolskih planina, nalazi se u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, između desne obale Drine, planina Jablanik, Medvednik i kanjona Trešnjice. Najviši vrh nosi naziv Tornička Bobija i visok je 1272 metra. Ovu planinu krase četinarske i bukove šume, pašnjaci i prelepi vidikovci sa kojih se pruža pogled na okolne planine. Poseban značaj ima jer je danas retko stanište beloglavog supa.

POLAZAK: 24. oktobra 2021. godine u 5,00 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Smed. Palanka – Topola – Aranđelovac – Lazarevac – Valjevo – selo Savović i nazad.

09,30 Dolazak do sela Savković uz usputnu pauzu. Priprema za pešačenje.

Obilazimo vidikovac Opaljena stena (1156 m n.v.) zatim Dražin vidikovac, potom idemo na Oštru Stenu (1158 m n.v.) sa kojeg se pruža pogled na Sokolske planine. Od Oštre Stene idemo prema Torničkoj Bobiji gde pravimo pauzu. Posle pauze idemo na Crni Vrh(1264m) i na vidikovac Lučeva stena, potom prema planinarskom domu. Od doma idemo do početne tačke gde nas čeka autobus.

Ukupna dužina staze je 14 km sa usponom 527 m. Staza je lagana!

Po završetku akcije ručak i povratak za Veliku Planu u večernjim časovima.

VODIČ/ORGANIZATOR: Dejan Filipović ( 066/411-985 )

OPREMA: Planinarska za očekivane uslove (planinarske cipele, odeća za zaštitu od vetra i kiše itd.). Bliže informacije kod vodiča.

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon. Pauza za ručak i odmor po povratku u nekom od lokalnih restorana.

KOTIZACIJA: 1500 dinara (troškovi prevoza i organizacioni troškovi).

PRIJAVE: Prijave po popune vozila. Broj mesta ograničen! Tom prilikom obavezna je uplata akontacije od 1000 din. U slučaju odustajanja neophodno je naći zamenu, u protivnom akontacija se ne vraća. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00.

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *