Najava akcije: Divna Gorica, Pasarelo, Smrdan i Preslap iz Kosmovca

Planinarski klub “Vrbica” organizuje planinarsku akciju:
Divna Gorica, Pasarelo, Smrdan i Preslap iz Kosmovca – Suva planina
11. jul 2021. (nedelja)

Suva Planina se nalazi u jugoistočnoj Srbiji i duga je 45, a široka 15 km. U geološkom i geografskom smislu pripada karpatsko-balkanskoj grupi planina, na samoj granici sa starijim Srpsko-makedonskim masivom. Vrhovi Pasarelo, Smrdan, Rženac i Divna Gorica su istočni krak planine sa kojih se pruža lep pogled na Trem, Sokolov Kamen i Mosor.

POLAZAK: 11. jula 2021. godine u 5,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Crvena Reka – Kosmovac i nazad

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

8.30 Dolazak u selo Kosmovac (686 m.n.v.) i priprema za uspon.

9.00 Polazak na stazu.


11.00 Izlazak na Pasarelo (1522 m.n.v.). Staza ide dalje ka vrhu Smrdanu (1488 m.n.v.), pa dalje grebenom preko Rženca (1504 m.n.v.) na Preslap i Divnu Goricu (1389 m.n.v.) Uspon je šumskim stazama sa izlascima na grebenske stenovite vidikovce Pasarelo, Smrdan, Preslap i pogledom na na litice i kuluare Trema i vrhove Sokolov Kamen i Mosor.
Ova kružna staza duga je oko 21 km i ima 1250 m uspona. Fizički je zahtevna, ali tehnički nije.

19.00 Polazak za Veliku Planu zaustavljanje u Beloj Palanci i druženje u lokalnom restoranu.

OPREMA/NAPOMENA: Planinarska za očekivane vremenske uslove


Hrana: Iz ranca. Poneti vodu na uspon!

CENA: 2.000,00 din

PRIJAVE: Do popune vozila, isključivo sa uplatom akontacije od 500,00 din. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom uplata neće biti vraćena.

ORGANIZATOR I VODIČ: Ivan Petrović, mob.0648842110

NAPOMENA: Na stazi i u prevozu svi učesnici akcije se moraju strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mera koje budu važile u tom trenutku!!!

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *