Najava akcije: Jelica

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak planinarsku akciju:
Jelica
4. jul 2021. (nedelja)

Planina Jelica predstavlja prirodnu granicu između Dragačeva i čačanske kotline. Pripada dinarskom sistemu planina i pruža se u pravcu severozapad-jugoistok u dužini od 30 km. Najviši vrh je Crna stena (929 m), Verinje (874 m), Gradina sa poznatim arheološkim nalazištem (849 m), Rajački vis (818 m) i Stjenik (789 m).

POLAZAK: 4. jula 2021. godine u 6,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Kragujevac – Mrčajevci – Zablaće – Ježevica i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

8,30 Dolazak u selo Ježevica i priprema za uspon

9,00 Polazak na stazu

11,30 Izlazak na najviši vrh Crna stena 929 m n.v. Staza ide dalje ka vrhu Stjenik 825m, na tom putu se nalazi pećina Sv. Jovana. Spuštamo se ka Banjici i obilazimo manastir Stjenik. Uspon je šumskim stazama sa izlascima na stenovite vidikovce sa pogledom na Dragačevo, Čemerno, Troglav, Mučanj…

Ova kružna staza je 16 km duga uz 700 m uspona i nije fizički zahtevna.

17,00 Polazak za Veliku Planu

OPREMA/NAPOMENA: Planinarska za očekivane vremenske uslove

Hrana: Iz ranca. Poneti vodu na uspon!

CENA: 1.000,00 din

PRIJAVE: Do popune vozila, isključivo sa uplatom akontacije od 500,00 din. Prijave se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom uplata neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Milena Đorđević (069/699669)

NAPOMENA: Na stazi i u prevozu svi učesnici akcije se moraju strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mera koje budu važile u tom trenutku!!!

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2021. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *