Najava akcije: Mali Vukan grebenom od 4 lule

Planinarski klub “Vrbica” organizuje planinarsku akciju:

„Mali Vukan grebenom od 4 lule“

Homoljske planine

17. novembar 2019. (nedelja)

POLAZAK: 17. novembar 2018. godine u 7,00 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Petrovac na Mlavi – selo Ždrelo i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

09,00 Dolazak do lokacije“4 lule“ pored reke Mlave na ulazu u Gornjačku klisuru.

09,30 Polazak na turu do Mali Vukan 732 mnv.

Staza kreće od česme 4 lule ispred koje ima dovoljno mesta za parking. Staza kreće putem iznad 4 lule i nakon 200m se skreće levo i ide do početka grebena. Nakon toga staza nastavlja grebenom, gde je potreno koristiti ruke za pridržavanje na steni. Na jednom mestu ima i postavljen lanac za pridržavanje tokom penjanja. Kada se stigne do Kudelinove tvrđave staza je malo ravnija i pri kraju se sa grebena ulazi u šumu. Silazak je klasičnom stazom ka 4 lule gde se nakon oko 1 km stiže do šumskog puta kojim se ide do kraja. Staza nije preporučljiva za početnike, jer je potrebno i penjanje uz stenu.

Staza dužine oko 6,5 km sa oko 550 m uspona i isto toliko spusta.

15,00 Planirani završetak akcije, priprema za povratak i odlazak u banju Ždrelo na kupanje.

NAPOMENA: Postoji mogućnost celodnevnog boravka u banji Ždrelo za one koji ne žele na uspon.

18,00 Polazak za Veliku Plani.

19,30 Očekivani dolazak u Veliku Planu.

Za učesnike koji ne žele da planinare postoji opcija celodnevnog boravka u Banji Ždrelo što je potrebno naglasiti prilikom prijave.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove (planinarske cipele, odeća za zimske vremenske uslove. Bliže informacije kod vodiča prilikom prijave).

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon.

CENA AKCIJE: 500 dinara (prevoz i organizacioni troškovi). U cenu nije uračunata karta za ulaz u bazen. Cena karte za grupu je 400 din. po osobi.

PRIJAVE: Uz uplatu Rok prijavu je do 14. novembra i mogu izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR I VODIČ: Boban Bojković (064/330-5475 )

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *