Najava akcije: Uspon na Ježevac Kozjim grbom i banja Ždrelo

Planinarski klub “Vrbica” organizuje planinarsku akciju:

„Uspon na Ježevac Kozjim grbom“

i banja Ždrelo

Homoljske planine

9. decembar 2018. (nedelja)

PK Vrbica ove godine „Međunarodni Dan Planina“ (11. decembar) obeležava usponom na Ježevac – jedan od vrhova Homoljskih planina. Ovom akcijom želimo da pošaljemo poruku svim ljubiteljima prirode, koji na trenutak možda malo i zaborave na tu istu prirodu i na njene ekosisteme i biološku raznovrsnost koju treba štititi bezuslovno svim sredstvima. 

POLAZAK: 9. decembra 2018. godine u 7,00 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Petrovac na Mlavi – selo Ždrelo i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

09,00 Dolazak do mosta preko reke Mlave na putu ka selu Šetonje uz usputnu pauzu za kafu.

09,30 Polazak na turu do vrha Ježevac 675 mnv.

Staza do vrha vodi grebenskom stazom („Kozji grb„) preko kamenitog dela i delimično kroz šumu. Na usponu imaćemo odličan pogled na stenoviti deo Vukana i Ježevca koji se izdižu iznad Mlave i formiraju Gornjačku klisuru. Put do vrha je pod konstantnim usponom jer za nekih 3 km treba savladati uspon od oko 550 m. Sa vrha se preko „Bučine“ spuštamo do reke Mlave gde ćemo posetom manastira Gornjak i završiti akciju. Tura je ukupne dužine oko 7 km sa oko 550 m uspona i isto toliko spusta.

Pogled sa Ježevca na Vukane

14,00 Planirani završetak akcije, priprema za povratak i odlazak u banju Ždrelo na kupanje.

NAPOMENA: Zbog prirode terena i trase uspona, u slučaju snega i nepovoljnih vremenskih uslova pored adekvatne planinarske opreme potrebno je imati i određenu psiho-fizičku formu.

18,00 Polazak za Veliku Plani.

19,30 Očekivani dolazak u Veliku Planu.

Za učesnike koji ne žele da planinare postoji opcija celodnevnog boravka u Banji Ždrelo što je potrebno naglasiti prilikom prijave.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove (planinarske cipele, odeća za zimske vremenske uslove. Bliže informacije kod vodiča prilikom prijave).

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon.

CENA AKCIJE: 500 dinara (prevoz i organizacioni troškovi). U cenu nije uračunata karta za ulaz u bazen. Cena karte za grupu je 400 din. po osobi.

PRIJAVE: Uz uplatu Rok prijavu je do 6. decembra i mogu izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR I VODIČ: Dejan Filipović MB 554 (066/411-985 )

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

*naslovna fotografija preuzeta sa www.gornjak.org.rs

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *