Najava akcije: Dani planinara Srbije i Master kup Srbije u trekingu na Ozrenu

Planinarski klub „Vrbica“ organizuje odlazak na planinarsku akciju:

DANI PLANINARA SRBIJE

16. jun 2018. (subota)

Planinarski savez Srbije i klubovi domaćini PSK `BRĐANKA„ iz Aleksinca i PK „OZREN„ iz Sokobanje Vas pozivaju da učestvujete na „Danima planinara Srbije„ i Master kupu Treking lige Srbije 2018.
Tabor planinara će biti organizovan ispred manastira Sv. Stefan u Lipovcu.

Ozren je planina u jugoistočnoj Srbiji, najviši vrh je Leskovik (visine 1.178 m). Nalazi se istočno od Aleksinca, a u blizini je Soko Banja i srednjovekovni Soko Grad (banjski). Poznato klimatsko lečilište, bogato ozonom, jedna od najšumovitijih planina u Srbiji.

POLAZAK: 16. juna 2018. god. u 06,30 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Aleksinac – Lipovac i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

9:00 Svečano otvaranje Republičke akcije „Dani planinara Srbije„

9:45 Početak trke u okviru Master kupa u trekingu

Učesnici dobijaju topografsku kartu sa ucrtanim stazama i njihovim opisom i učesničke kartone, koji će biti overavani na kontrolnim tačkama i mestima revizije. Za sve staze su dostupni trekovi. Svaki takmičar dobija zahvalnicu za pređenu stazu, učesničku knjižicu, bedž, vodu i okrepu na stazi. Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji na svim stazama dobijaju medalje, juniori takođe. Domaćin obezbeđuje posebne nagrade (iznenađenje) za prvoplasirane muškarce i žene na svim stazama.

Za učešće u Master kupu u Trekingu više informacija možete dobiti kod kapitena Treking tima PK Vrbice – Radiša Veličković 063/867-3657

10:00 Polazak na planinarsku stazu

Planinarima će biti dostupne dve staze:
1. Kraća staza je kružna, dužine 9.3 km, sa usponom i spustom od 540 m. Kreće od manastira Sv. Stefan, pa preko Belih voda (ima vode) i Bazarja vodi nazad do manastira.

2. Duža staza je kružna, duga 15.8 km, sa usponom i spustom 850 m. Kreće od manastira Sv. Stefan, pa preko Belih voda (ima vode), Babatije, Gramade, Leskovika i Bazarja se vraća do manastira. Staza je umereno zahtevna i potrebna je pažnja pri spustu.

16:00 Povratak sa staze i Pokazna predvanja pored penjališta na prirodnoj steni i promocija alpinizma

16:30 Predavanje uz izložbu gljiva i gljivarski kotlić

17:00 Pokazna vežba GSS

18:00 Dodela zahvalnica i priznanja

19:00 Kulturno zabavni program

Očekivani povratak u Veliku Plana oko 20:30 časova

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove…bliže informacije kod vodiča prilikom prijave.

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon. Organizator obezbeđuje kuvano jelo po ceni od 250 din. Poneti porciju i pribor za jelo.

NAPOMENA: Članovi kluba mlađi od 12 godina u pratnji roditelja na akciju idu besplatno.

CENA AKCIJE: 1300 dinara. (prevoz i organizacioni troškovi)

PRIJAVE: Prijave traju do ponedeljka 11. juna (kako bi rezervisali adekvatno vozilo) i mogu se izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00.

ORGANIZATOR: Goran Jelača 064/5043-808

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Opština Velika Plana doprinela je u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem dela neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.

  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *