Najava akcije: Dani planinara Srbije u Ovčar banji

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak na republičku planinarsku akciju:

„Dani planinara Srbije

„Ovčar banja“

19. jun 2022. (nedelja)

POLAZAK: 19. juna 2022. godine u 6,00 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Kragujevac – Čačak – Ovčar banja i nazad.

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

Do 09,00 dolazak do Ovčar banje, priprema i polazak na planirane aktivnosti.

09,45 Početak trke – Državno prvenstvo u planinarskom trekingu

9,30 Polazak na jednu od tri izabrane planinarsko/pešačke ture:

1. Uspon na Kablar

Staza vodi od retorana Dom grebenskom stazom br. 5 do vrha Kablara 889 m n.v., zatim do vidikovca na Kablaru 885 m n.v. i dalje preostaje spust ka planinarskom domu Kablar stazom br. 3. Staza je duga oko 10 km sa ukupnim usponom od oko 600 m uz napomenu da je kompletan uspon u prvih 2,5-3 km staze, te ova tura spada u nešto zahtevnije.

Za planinare sa slabijom kondicijom organizator nudi još dve staze:

2. Kađenica

Staza vodi od Ovčar banje preko mosta na desnu obalu reke Zapadne Morave nedaleko od brane za hidroelektranu sve do pećine Kađenica i nazad do banje. Stazaje dugačka oko 6 km sa usponom od oko 200 m.

2. Manastirska tura

Tura iz banje vodi u obilazak manastira Blagoveštenje, Nikolje, Jovanje i Uspenje i nazad u banju. Stazaje dugačka oko 12 km sa usponom od oko 200 m. Staza se može kratiti nakon posete svakom od manastira.

Polazak za Veliku Planu u večernjim časovima.

16,00 Proglašenje pobednika i dodela zahvalnica

Dolazak u Veliku Planu u večernjim časovima.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove (planinarske cipele, odeća za vetar i zaštitu od kiše i sredstva za zaštitu od sunca…bliže informacije kod organizatora prilikom prijave).

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon. Ručak u nekom od lokalnih restorana po završetku ture i/ili ručak (svadbarski kupus, sir, proja) koji organizuje oraganizator po ceni od 500 din.

KOTIZACIJA: 1200 dinara (prevoz i organizacioni troškovi)

PRIJAVE: Prijave do popune prevoza (19 mesta) ili do 16. juna uz uplatu akontacije od 500 din. i mogu se izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00 uz uplatu. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Nenad Dinčič (064/117-8141)

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.
Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.
Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *