Najava akcije: Zimski uspon na Veliki Vranj

Planinarski klub “Vrbica” organizuje odlazak na republičku planinarsku akciju:

„Zimski uspon na Veliki Vranj“

Homoljske planine

26. februar 2022. (subota)

Planinarski klub Vukan iz Požarevca, u saradnji sa mesnom zajednicom Krepoljin i opštinom Žagubica orhganizuje planinarsku akciju sa usponom na najviši vrh Veliki Vranj 884 m n.v. na Homoljskim planinama.

POLAZAK: 26.02.2022. (subota) u 6.30 sa parkinga ispred bioskopa u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Žabari – Petrovac na Mlavi – Krepoljin i nazad

PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI:

07,45 Dolazak i prijava „Štabu akcije“ u Krepoljinu i pauza za kafu.

8,30 Krećemo prevozom do mesta gde se spajaju Komnenska i Krepoljinska reka. Nakon kratkog upoznavanja sa stazom od strane domaćina, krećemo na uspon.

Uz Krepoljinsku reku stižemo do njenog izvora,gde ćemo napraviti dužu pauzu(20 minuta). Završni uspon na vrh. Poslednjih 50m, treba obratiti više pažnje jer je sam vrh eksponiran. Silazak drugom stranom ka sedlu na jarčevoj bradi, onda i sam silazak do izvora Komnenske reke. Još jedna duža pauza na izvoru, gde se nalaze i Mijucića pećine. Nakon pause dobrim makadamom vraćamo se do početne tačke.

Ukupna dužina u oba pravca je 14 km sa oko 850 m kumulativnog uspona. Staza fizički zahtevna, posebno u zimskim uslovima!

Po završetku akcije, prevozom se vraćamo do doma kulture u Krepoljinu, gde će biti organizovan ručak. Dodela zahvalnica klubovima koji su uzeli učešće.

18,00 Polazak za Veliku Planu

20,00 Očekivani dolazak u Veliku Planu

OPREMA/NAPOMENA: Potrebno je imati i koristiti planinarsku opremu predviđenu za zimske uspone!

HRANA: Iz ranca, poneti vodu na uspon.

CENA: 700,00 din

PRIJAVE: Do popune vozila, a najkasnije do 23.02.2021. (sreda) isključivo sa uplatom akontacije. Prijave i uplata akontacije se mogu izvršiti kod vodiča/organizatora i/ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom uplata neće biti vraćena.

ORGANIZATOR: Dejan Filipović (066/411- 985)

NAPOMENA: Na stazi i u prevozu svi učesnici akcije se moraju strogo pridržavati svih propisanih epidemioloških mera koje budu važile u tom trenutku!!!

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2022. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *