Vesti: Planinarska sekcija „Planinarsko Radovanje“ za roditelje i decu

Planinarski klub Vrbica je po kalendaru za 2021. god. u palnu imao formiranje podmladka tj. sekcije za mlade planinare od predškolskog do srednješkolskog uzrasta pod nazivom „Planinarsko Radovanje“. Prve dve akcije su zbog loše epidemiološke situacije u zemlji odložene.

Ciljevi su povećanje broja mladih planinara, promovisanje planinarskog sporta, pešačenja i boravka u prirodi i zdravih vidova života, briga o prirodi i podizanje svesti mladih planinara o značaju očuvanja prirode.

Komisija za rad sa mladima Planinarskog saveza Srbije u saradnji sa klubovima domaćinima već treću godinu za redom organizuje republičke akcije za mlade (RAM).

Republičke akcije za mlade planinare su jednodnevne, masovne sportsko rekreativne manifestacije, iz kaledara Planinarskog saveza Srbije. Namenjene su mladim planinarima od predškolskog do srednješkolskog uzrasta. Planinarski savez Srbije (PSS), je po prvi put od osnivanja u kalendar aktivnosti za 2019. godinu uvrstio Republičke akcije za mlade planinare. Do sada, akcije ovog tipa, na republičkom nivou, organizovane su isključivo za odrasle planinare, a radu sa mladima nije posvećivano dovoljno pažnje. Akcije će realizovati lokalni klubovi, na osnovu konkursa koji se raspisuje svake godine. Realizacija ovih akcija bazira se isključivo na entuzijazmu i volonterizmu članova planinarskih klubova i PSS, a ovim projektom želimo da poboljšamo promociju planinarskog sporta kod mladih.

Pored odlaska na RAM, PK Vrbica u budućnosti planira i realizaciju samostalnih akcija za roditelje i mlade.

U 2021. planirane akcije su:

  1. Radovanjska brda za mlade – odloženo
  2. „Klinci FruškoGorštaci“ – odloženo
  3. 18. Pohod „Karađorđevim stopama“ – 24. april
  4. „Mali Javorak 2021.“ – 23. maj
  5. „Besna Kobila 2021.“ – 26. jun
  6. Palanačke staze zdravlja – 17. oktobar
  7. „Tara 2021.“ – 6. novembar

Nakon prve dve akcije koje su odložene zbog loše epidemiološke situacije pozivamo sve one roditelje i njihovu decu koji su već imali priliku da planinare, kao i one koji to nisu nikada, da uzmu učešće na predstojećoj planinarskoj akciji 18. pohod Karađorđevim stopama na kojoj je naš klub domaćin.

Početkom maja meseca svi roditeljli i njihova deca moći će, ukoliko to već nisu uradili, da se učlane i postanu deo Planinarskog kluba Vrbica i sekcije za mlade planinare.

Sve akcije za mlade planinare i njihove roditelje biće organizovane od strane naših iskusnih licenciranih sportskih planinarskih vodiča!

Sve dalje vesti vezane za formiranje sekcije biće objavljene na našem sajtu i facebook stranici, a detaljnije informacije možete dobiti svakog četvrka od 19-20 h u kancelariji kluba u ulici Branka Radičevića 1 (zgrada pozorišta) u Velikoj Plani ili na broj telefona 066/411-985 (Dejan Filipović).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *