Najava akcija: Goč

Planinarski klub „Vrbica“ organizuje planinarsku akciju

Goč

22. decembar 2019. (nedelja)

Planina Goč je planina u Srbiji, južno od Zapadne Morave iznad Vrnjačke Banje. Nalazi se u sklopu severnokopaoničkih planina. Pruža se u pravcu zapad—istok oko 10 km. Najviši deo je sastavljen od kristalatih škriljaca, a sa strane znatnim delom i od serpentina. Na Goču je izvorište mnogih potoka i rečica koje otiču prema Zapadnoj Moravi na severu i Rasini na jugu.

POLAZAK: 22. decembra 2019. godine u 05,00 časova sa platoa ispred pozorišta u Velikoj Plani.

MARŠUTA: Velika Plana – Kragujevac – Vrnjačka Banja – Mitrovo Polje – ski staza i nazad.

8,00 Dolazak do Mitrovog polja, pauza za kafu  i priprema za uspon.

9,00 Polazak na turu do vrha Ljukten 1216 mnv.

Staza kreće od MUP-ovog odmarališta gde ćemo biti smešteni. Odmah na početku staze očekuje nas nešto više od 200 m. uspona kroz šumu, nakon čega ćemo biti nagrađeni prelepim pogledom na Mitrovo Polje i dolinu reke Rasine. Nakon kraće pauze dalje nastavljamo šumskim putem do dela koji se zove „Vrhovi“ i dalje preko prevoja koji nas izvodi na greben koji konstantnim usponom vodi do Malog Ljuktena 1215 mnv. posle kog izlazimo na Ljukten 1216 mnv. najviši vrh planine Goč.

Pogled na Ljukten iz „Starog“ Goča

Nakon odmora nastavljamo turu i sa vrha se preko Garešnice i Velike livade spuštamo do jezera Selište. Od jezera nas očekuje kraći uspon kroz Stari Goč do ski staze gde i završavao pešačenje.

21,00 Očekivani dolazak u Veliku Planu.

OPREMA: Planinarska za očekivane vremenske uslove. Potrebno poneti adekvatnu odeću za zaštitu od vetra, kiše i hladnoće. Bliže informacije kod vodiča prilikom prijave.

HRANA: Hrana i voda iz ranca za uspon. Nakon pešačenja ručak u restoranu u blizini ski staze.

CENA AKCIJE: 1100 dinara (prevoz i organizacioni troškovi).

PRIJAVE: Prijave traju do 19. decembra (četvrtak) i važiti će uplatom akontacije od 500 din. Mogu se izvršiti kod vodiča ili u prostorijama kluba četvrtkom od 19,00 – 20,00. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu u suprotnom akontacija neće biti vraćena.

ORGANIZATOR I VODIČ: Dejan Filipović MB 554 (066/411-985 ).

Na ovu akciju mogu krenuti samo fizički spremni planinari. Svi učesnici idu na sopstvenu odgovornost, uz strogo pridržavanje uputstava vođe akcije.

Svaki učesnik obavezan je da ponese overenu zdravstvenu knjižicu, važeća lična dokumenta i planinarsku knjižicu sa plaćenom članarinom za 2018. godinu.

Gore navedena satnica je okvirna. Organizator/vodič zadržava pravo izmene satnice ili programa u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Opština Velika Plana doprinela je u značajnoj meri realizaciji naših projekata obezbeđivanjem dela neophodnih sredstava za njihovo finansiranje.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *