Najava akcije: Narcisu u pohode

Planinarski klub Vrbica organizuje akciju:

NARCISU U POHODE – STOLOVI (1.375 m)
13.05.2018.god (nedelja)
REPUBLIČKA PLANINARSKA AKCIJA


PK Vrbica i ove godine organizuje pohod na planinu Stolovi u okviru Republičke planinarske akcije.
PK Vrbica ovu akciju izvodi iz dva pravca :

I grupa kondiciono spremnijih planinara uspon na Stolove počinje iz srednjevekovnog grada Magliča. Staza je veoma atraktivna i naporna. U zavisnosti od vremenskih uslova, na licu mesta će se odrediti kojim grebenom ćemo izvršiti uspon, grebenom od Magliča preko Gradske kose i Kozarevog brda ili grebenom preko Klečka . Za uspon na Stolove nam treba oko 5, 5 sati laganog uspona. Sa vrha se sa ostalim planinarima našeg kluba spuštamo preko Orlovca i Ravnog stola do planinarskog doma u Brezni, gde je obezbeđen besplatan ručak – pasulj, i gde je zatvaranje akcije.
Dužina staze je oko 22 – 24 km. Uspon je oko 1400 m.

II grupa kondiciono manje spremnijih planinara se minibusom iz Magliča vraća u Kraljevo, pa do sela Kamenica, gde je otvaranje akcije i odakle se vrši uspon na Stolove. Staza je srednje teška sa usponom oko 800 m, dužine 21 km. Spuštamo se u selo Brezna gde je zatvaranje akcije.

Polazak : 13.05.2018. u 5.30 sa parkinga ispred bioskopa u Velikoj Plani.

Maršuta : Velika Plana – Markovac – Lapovo – Kragujevac – Kraljevo – Maglič – povratak u Kraljevo – Kamenica – Brezna i nazad.

I grupa polazak na stazu u 8 časova od Maglič grada.
I I grupa polazak na stazu iz Kamenice oko 9 časova.

Planirani dolazak u planinarski dom u Brezni je oko 15 i 30.

Po završetku akcije, organizator obezbeđuje ručak (planinarski pasulj) – obavezno poneti posudu i pribor za jelo. U planinarskom domu je besplatan ručak, podela nagrada i zahvalnica.

17 sati Povratak za Veliku Planu
20 sati Dolazak u Veliku Planu

Napomena : Neophodna planinarska oprema prema godišnjem dobu. Poneti planinarsku knjižicu – člansku kartu, sa plaćenom članarinom za 2018.god. i overenu zdravstvenu knjižicu.

Svi učesnici akcije idu na sopstvenu odgovornost uz pridržavanje Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti PSS-a. Vođa akcije zadržava pravo da u slučaju nepredviđenih okolnosti izmeni plan.

Cena : 1.000,00 din

Prijave uz uplatu akontacije od 500 din : najkasnije do 10.05.2018., kod vodiča, u prostorijama Kluba od 19 – 20 časova..

Vremenske prilike nisu razlog za otkazivanje akcije.

Vodič :
Kocić Gogan, tel 026/4521-275 , mob. 064/19-43-629

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *